Uncategorized Ontlucht zelf jouw verwarming dankzij dit stappenplan!

Ontlucht zelf jouw verwarming dankzij dit stappenplan!

Er zijn verschillende redenen waarom een verwarming ontluchten nodig kan zijn. Een verwarming ontluchten moet gebeuren wanneer deze niet meer opwarmt of wanneer je een rammelend of borrelend geluid hoort in de buizen. Het vaakst gebeurt dit aan het begin van de herfst of winter wanneer de verwarming lang niet heeft gedraaid en ze dus volop terug opgezet wordt. Maar geen paniek, een verwarming ontluchten is een gemakkelijke taak. Zeker dankzij het stappenplan dat wij jou meegeven!

Voorbereiding

Voor je effectief begint aan het ontluchten van de verwarming, is het belangrijk dat je de juiste voorbereiding volgt. Zet eerst alle verwarmingen aan, best zo warm mogelijk, zodat de lucht en het water dat in de leidingen zit kan opgewarmd worden. Daarna zet je de thermostaat op de laagste stand en schakel je de cv-ketel uit. Trek indien nodig de stekker uit het stopcontact. Wacht even zodat de verwarming weer kan afkoelen en neem het sleuteltje om te ontluchten met een doekje bij de hand.

Stap 1

Bij de eerste stap is het nodig om alle verwarmingen toe te draaien. Zorg dat je al het materiaal bij de hand hebt en start vervolgens met de verwarming die zich op de laagste verdieping bevindt. Werk zo telkens naar boven toe.

Stap 2

Neem het ontluchtingssleuteltje bij de hand en plaats het in het ventiel aan de zijkant van de verwarming. Draai het lichtjes open tot er water uitkomt. Houdt het doekje eronder, het water kan wat vuil zijn. Wanneer je merkt dat er water uitkomt, draai je het ventiel terug toe.

Stap 3

Het is belangrijk dat er bij elke verwarming water uitkomt en geen lucht. Herhaal de voorgaande stap bij elke verwarming en kijk of er overal water uitkomt.

Stap 4

Wanneer bovenstaande gebeurd is, draai je alle verwarmingen opnieuw open en steek je de stekker van de cv-ketel opnieuw in. Stel de gewenste temperatuur in op de thermostaat.

Laatste nieuws

Nederlands muntstuk van 25 centiemen geveild voor meer dan miljoen euro

Bij een veilinghuis in IJsselstein (Utrecht) is een zeldzaam kwartje (25 centiemen) uit 1891 geveild voor 1.045.500 euro. “Vroeger...

Na maanden blessureleed maakt Bashir Abdi volgende week comeback in competitie

Bashir Abdi opent zijn olympisch jaar op 26 mei met een 10 kilometer in Manchester. Ondanks zijn blessureleed klinkt...

Testaankoop wil papieren kasticket

Consumentenorganisatie Testaankoop heeft bij de Economische Inspectie een klacht ingediend tegen kleding­ketens Zara en Bershka, omdat die niet langer...

Belgische kandidate Pauline van der Rest niet naar finale Koningin Elisabethwedstrijd

De twaalf finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool zijn bekend. De enige Belgische deelnemer, Pauline van der Rest,...

Helikopter van konvooi Iraanse president crasht, president mogelijk zelf aan boord

In het noordwesten van Iran heeft een helikopter uit het konvooi van de Iraanse president een ‘harde landing’ moeten...

Vooruit-kopstuk Bert Anciaux getuigt over misbruik door BRT-regisseur: “Mijn leven was aan diggelen geslagen”

Vooruit-kopstuk Bert Anciaux (64) heeft tijdens zijn laatste tussenkomst in de Senaat afgelopen vrijdag een zeer persoonlijk verhaal gedeeld....

You might also likeRELATED
Recommended to you