Uncategorized Ontlucht zelf jouw verwarming dankzij dit stappenplan!

Ontlucht zelf jouw verwarming dankzij dit stappenplan!

Er zijn verschillende redenen waarom een verwarming ontluchten nodig kan zijn. Een verwarming ontluchten moet gebeuren wanneer deze niet meer opwarmt of wanneer je een rammelend of borrelend geluid hoort in de buizen. Het vaakst gebeurt dit aan het begin van de herfst of winter wanneer de verwarming lang niet heeft gedraaid en ze dus volop terug opgezet wordt. Maar geen paniek, een verwarming ontluchten is een gemakkelijke taak. Zeker dankzij het stappenplan dat wij jou meegeven!

Voorbereiding

Voor je effectief begint aan het ontluchten van de verwarming, is het belangrijk dat je de juiste voorbereiding volgt. Zet eerst alle verwarmingen aan, best zo warm mogelijk, zodat de lucht en het water dat in de leidingen zit kan opgewarmd worden. Daarna zet je de thermostaat op de laagste stand en schakel je de cv-ketel uit. Trek indien nodig de stekker uit het stopcontact. Wacht even zodat de verwarming weer kan afkoelen en neem het sleuteltje om te ontluchten met een doekje bij de hand.

Stap 1

Bij de eerste stap is het nodig om alle verwarmingen toe te draaien. Zorg dat je al het materiaal bij de hand hebt en start vervolgens met de verwarming die zich op de laagste verdieping bevindt. Werk zo telkens naar boven toe.

Stap 2

Neem het ontluchtingssleuteltje bij de hand en plaats het in het ventiel aan de zijkant van de verwarming. Draai het lichtjes open tot er water uitkomt. Houdt het doekje eronder, het water kan wat vuil zijn. Wanneer je merkt dat er water uitkomt, draai je het ventiel terug toe.

Stap 3

Het is belangrijk dat er bij elke verwarming water uitkomt en geen lucht. Herhaal de voorgaande stap bij elke verwarming en kijk of er overal water uitkomt.

Stap 4

Wanneer bovenstaande gebeurd is, draai je alle verwarmingen opnieuw open en steek je de stekker van de cv-ketel opnieuw in. Stel de gewenste temperatuur in op de thermostaat.

Laatste nieuws

‘We vinden dit niet uit’: Britse werkmannen moeten oude wet toepassen om brug te herstellen

De Millennium Bridge in Londen heeft dringend nood aan reparaties. Maar dat kan niet zonder een oude wet te...

Makkelijke klus of groep des doods: alle scenario’s mogelijk voor Rode Duivels

Bondscoach Domenico Tedesco weet zaterdag wie de tegenstanders worden van de Rode Duivels volgend jaar op het EK in...

‘Slechts twee graden opwarming, het kan nog. Dat had ik tot voor kort niet durven te dromen’

Het lijkt alsof we al decennia tegen klimaatverandering strijden, maar de nodige technologie is pas de laatste jaren competitief...

Verkoudheid fnuikt het seksuele bevrijdingsfeest van Shygirl

Aan decadente empoweringsanthems geen gebrek bij Shygirl, maar een fikse verkoudheid en een vlakke geluidsbrij fnuikten haar boodschap in...

Politie in Moskou valt homobars binnen: ‘Ze namen foto’s van paspoorten’

De politie in Moskou is vrijdagnacht verschillende bars en sauna’s met een homoseksueel cliënteel binnengevallen, meldt AP. Officieel ging...

De sneeuw valt vroeg, maar is geen voorbode van een koude winter

In de Oostkantons kunt u al skiën, en morgenochtend passeert al een sneeuwzone over de rest van Vlaanderen. In...

You might also likeRELATED
Recommended to you