Uncategorized Samenwonen: wanneer begin je eraan?

Samenwonen: wanneer begin je eraan?

Als jij en je partner al een tijdje samen zijn, dan zijn jullie waarschijnlijk stilaan klaar voor de volgende stap in de relatie. Of tenminste, dat denken jullie toch! Als jullie al een hele tijd samen zijn, dan denken jullie elkaar door en door te kennen en volledig klaar te zijn om te gaan samenwonen. Maar er is meer nodig om samenwonen tot een goed einde te brengen dan elkaar alleen maar goed te kennen. Wanneer zet je nu best de volgende stap in jullie relatie? Als de antwoorden op volgende vragen positief zijn, dan zijn jullie er zeker en vast klaar voor!

Duur van de relatie

Wanneer je nog maar net samen bent met je partner is het misschien nog niet zo’n goed idee om al meteen de stap te zetten naar samenwonen. Over het algemeen wordt toch aangeraden om minstens een jaar samen te zijn alvorens deze grote stap te zetten. Samenwonen is geen kleine stap en je moet elkaar immers goed genoeg kennen voor je hieraan begint. Na een periode van een jaar ken je ook elkaars mindere kantjes en houdt het gaan samenwonen een minder groot risico in.

Levensfase

Om te gaan samenwonen wordt aangeraden om minstens in dezelfde levensfase te zitten. Wanneer de ene nog studeert en de ander werkt, kan dit moeilijk worden. Zo heeft de werkende partner vaak niets meer te doen wanneer hij thuiskomt, terwijl de student nog volop in de boeken moet duiken. Als je nog studeert wil je nog regelmatig uitgaan en als je aan het werk bent heb je hier misschien minder behoefte aan. Op elkaar aansluiten is toch wel belangrijk willen jullie het samenwonen tot een goed einde brengen.

Voor jezelf en elkaar zorgen

Samenwonen betekent niet alleen pret en leuke momenten, er komt ook verantwoordelijkheid bij kijken. Je moet immers voor jezelf en je partner kunnen zorgen. Niet enkel financieel uiteraard. Het is natuurlijk wel aangraden om financieel sterk te staan wanneer je besluit zo’n belangrijke stap te zetten. Samen gaan wonen kost geld en je moet ook voor het eerst zelf een huishouden runnen. Koken, strijken, stofzuigen, wassen, alles doe je voor het eerst samen en het is belangrijk dat je hier op voorhand goed over nadenkt!

Motivatie

Deze check klinkt misschien als de meest logische maar dat is het zeker niet altijd. Voor je gaat samenwonen moet je jezelf goed afvragen wat jullie motivatie is om te gaan samenwonen? Willen jullie beiden het echt graag of is het meer uit financieel belang? Dit gebeurt helaas vaker dan je zou denken en dan is het samenwonen meestal op voorhand al gedoemd om te mislukken. Met zijn twee echt willen gaan samenwonen is de belangrijkste factor waarop het antwoord positief moet zijn alvorens eraan te beginnen!

Veel succes samen!

Laatste nieuws

Politie zet voertuig aan de kant met een gigantische stier op de passagiersstoel

Een man in het Amerikaanse Nebraska is woensdagochtend door agenten van de weg gehaald omdat hij rondreed met een...

UCI maant Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step aan tot spoed: ‘We moeten het voor 19 oktober weten’

Terwijl het wachten is op nieuws over de mogelijke megafusie tussen Soudal-Quick Step en Jumbo-Visma heeft de Internationale Wielerunie...

Energie-eiland krijgt milieuvergunning

Minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft de milieuvergunning voor het Prinses Elisabeth Eiland, dat de...

Vijf ex-deelnemers vallen klachten van ‘Temptation Island’-koppel bij

In de Nederlandse krant Algemeen Dagblad zijn opnieuw beschuldigingen aan het adres van de makers van Temptation Island verschenen....

Koppel senioren boekt 51 cruises na elkaar omdat woonzorgcentra te duur zijn

Marty en Jess Ansen hebben meer dan 51 achtereenvolgende cruises geboekt. Dat is volgens hen goedkoper dan leven in...

Onderzoek naar extreem korte lichtflitsen krijgt Nobelprijs voor Fysica – Spoedvergadering over stikstofdecreet

Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.   Tue, 03 Oct 2023 14:00:10

You might also likeRELATED
Recommended to you